Omar Ghaly

  • Geboortejaar: 1998
  • Afstudeerjaar: 2024
  • DiO sinds: 2022

In januari 2022 ging ik mee op de Landmerkcursus Retorica in Rome. De reis bleek een aangename eerste kennismaking met de methode Landmerk: kleine groepen, een hoge lat en een totaal andere manier van lesgeven. Die eerste kennismaking smaakte naar meer en ik was dan ook aangenaam verrast toen ik niet lang daarna een uitnodiging kreeg om te komen kijken bij de Landmerkdagen op maandag.

Binnen mijn studie Egyptologie heb ik veel te maken met eeuwenoude bronnen. Vaak komen deze uit een tijd en context die ons totaal vreemd is. Wanneer je echter verder kijkt ontdek je al snel dat de vragen waar de oude Egyptenaren mee worstelden niet wezenlijk verschillen van de grote vragen die wij ons vandaag de dag stellen.

Het mooiste aan Stichting Landmerk vind ik het idee dat wij een gemeenschap vormen waarbinnen we aandacht besteden aan de grote filosofische kwesties en het antwoord van een aantal beeldbepalende denkers daarop. Nog mooier wordt het wanneer je deze ervaring kunt delen met anderen en jonge mensen kunt inspireren om buiten hun eigen kaders te denken.

Cursussen gegeven door Omar Ghaly