Maria Teresa Cattani

  • Geboortejaar: 2000
  • Afstudeerjaar: 2025
  • DiO sinds: 2023

Al van jongs af aan heb een grote passie voor the great books. Toen ik dan ook kennismaakte met Stichting Landmerk en meeging met de cursus Retorica in Rome in januari 2023, werd mijn passie nog meer aangewakkerd. Stichting Landmerk bood mij een vernieuwende visie op onderwijs en een plek om mijzelf te vormen als docent en denker.

Tijdens mijn studies Franse- en Spaanse taal en cultuur heb ik mij verder ontwikkeld in zowel in het lezen van teksten, als in het docentschap. Momenteel werk ik als docent Frans op een middelbare school en besteed ik mijn vrije tijd aan het bestuderen van filosofie en literatuur.

Mijn grootste droom is betrokken te zijn bij de vorming van jongeren. Ik wil graag meedenken over de inrichting van onderwijs dat hierop inspeelt. Zo hoop ik als docent mijn leerlingen op weg te helpen naar het leiden van het goede leven.

Foto gemaakt door: Jared Meijer Fotografie

Cursussen gegeven door Maria Teresa Cattani