Maarten van Zuijlekom

  • Geboortejaar: 2001
  • Afstudeerjaar: n.n.b.
  • DiO sinds: 2022

Altijd al ben ik een denker geweest. Regelmatig kan ik uren in mijn eigen gedachtes verdwalen en stiekem geniet ik daar nog enorm van ook. Toen ik als V5-leerling in 2019 met Landmerk meeging naar Rome was ik zeer gecharmeerd van de vrijheid die er is in het denken en tegelijkertijd de directe feedback die wordt gegeven op ideeën. Het gaat er dan niet om direct alles uitgedacht te hebben, maar juist om stap voor stap op zoek te gaan naar wat wel klopt en wat niet. En dat over onderwerpen die ik daarvoor nog nooit besproken had, zoals de filosofie van Augustinus.

Ik studeer momenteel Geschiedenis in de richting van de Middeleeuwen en Oral History. Tussen deze twee moet ik nog eens gaan kiezen. Momenteel stel ik dat uit, door in de praktijk voornamelijk bezig te zijn met ondernemen samen met medestudenten.

Ik word enthousiast van het leren kennen en het gaan begrijpen van mensen en ideeën. Graag zie ik mezelf later in de journalistiek werken, gericht op onderzoek of het maken van documentaires over prachtige mensen.

Cursussen gegeven door Maarten van Zuijlekom