Imre Rossel

  • Geboortejaar: 1998
  • Afstudeerjaar: 2023
  • DiO sinds: 2019

Opleiding

  • Research MA Politics, Culture, and National Identities, 1789 to the Present, Universiteit Leiden/ Boğaziçi Üniversitesi (2021-heden)
  • BA Liberal Arts and Sciences: Global Challenges, Leiden University College (2017-2020), magna cum laude

Ervaring

  • Junior Lobbyist bij Cedris (2022-2023)
  • Stagiair bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (2021)
  • Docent-in-opleiding bij Stichting Landmerk (2019-heden)

Over mij

Een goede vriend vroeg mij in 2018 of ik die winter mee wilde naar Rome om een cursus te volgen bij Stichting Landmerk. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ‘Retorica in Rome’ klonk leuker dan ‘Mijn kamer in Den haag’ dus ik ging met alle liefde mee. Het was een intensieve en geweldige week waarin ik veel geleerd heb. Enkele maanden later kreeg ik een email met de vraag om DIO te worden, waarop ik zonder twijfelen gelijk ja heb gezegd. De docenten bij Landmerk zijn niet al tevreden als je iets zegt wat intelligent klinkt, maar pas als je het echt snapt. Die veeleisendheid heeft mij veel geleerd.

Ik heb een brede interesse in de maatschappij, politiek, filosofie en retorica. Na mijn bachelor aan Leiden University College ben ik begonnen aan een onderzoeksmaster politieke en moderne geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens deze master heb ik ook vakken gevolgd aan de Boğaziçi Universiteit te Istanboel. Daarnaast heb ik veel vakken gevolgd in de filosofie via onder andere Landmerk en het Pascal Instituut. Naast mijn academische interesses heb ik gewerkt bij onder andere het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Cedris, de branchevereniging van sociaal-ontwikkelbedrijven. Ook heb ik een podcast genaamd Grote Vragen.

Ik vind het mooi om leerlingen te helpen op hoog niveau na te denken over de maatschappij en hun eigen plek erin. Als docent kan je echt het verschil maken, en wanneer iemand enthousiaster en een klein beetje wijzer worden van mijn les, is dat prachtig om te zien.

Cursussen gegeven door Imre Rossel