Arif de Boer

  • Geboortejaar: 1998
  • Afstudeerjaar: 2024
  • DiO sinds: 2023

In januari van 2023 nam ik deel aan de cursus Retorica in Rome. Tegen mijn verwachtingen in heb ik niet alleen geleerd over Plato en de welsprekendheid, maar ook over de relevantie van antieke filosofie in het begrijpen van de mijzelf en de onze wereld. Deze nadruk op het filosoferen ten dienste van ons concrete leven heeft een diepe indruk op mij achtergelaten. Zoals ik ben onderwezen bij Landmerk, wil ik nu ook anderen onderwijzen: dat is wat mij aantrok aan het DiO-schap bij stichting Landmerk.

Na mijn bachelor filosofie was ik vastberaden mij te storten op een toekomst in het filosofisch onderwijs. Vandaar dat ik in 2022 ben begonnen met de research master philosophy (Universiteit Utrecht).

Ik hoop bij te dragen aan het vatten van de grote vragen van onze tijd en het goed dat filosofie is, over te dragen aan anderen. Beide doelen hoop ik te vervullen als universitair docent.

Cursussen gegeven door Arif de Boer