Voor scholieren

Retorica in Rome

2 tot 8 september 2018

Wil je leren spreken als Cicero op het Forum Romanum? Wil je weten waarom de welsprekendheid juist in Rome zo belangrijk is geworden? En houd je verder van geschiedenis, filosofie en talen? Meld je dan aan voor de zomerschool “Retorica in Rome”!

Rechtvaardigheid, retorica & het Nederlandse recht

voorjaar 2018

In deze cursus van 7 weken krijg jij een intensieve introductie in het Nederlandse recht. De ene week ben je te gast bij een gerenommeerd advocatenkantoor, de andere week bij het Openbaar Ministerie. Hier leer je pleiten als een advocaat en nadenken als een jurist.

Filosoferen over vriendschap en liefde

april - mei 2018

Vier avonden lang filosoferen over een groot thema in ieders leven: vriendschap en liefde. Dat in een klein groepje leerlingen van jouw leeftijd onder leiding van een bevlogen docent. Samen bestuderen we het klassieke werk De Vier Liefdes van C.S. Lewis. 

Retorica & de geschiedenis van de Nederlandse democratie

Voor scholieren - najaar 2018

In deze cursus van 7 weken maak jij op een unieke wijze kennis met de Nederlandse politieke geschiedenis. Op toplocaties zoals de Eerste en Tweede Kamer en de Raad van State krijg jij college staatsrecht, politieke filosofie en bekwaam jij je wekelijks in politieke retorica.

Retorica op school

Kennismaken met het onderwijs van Stichting Landmerk? Nodig ons uit voor een cursus retorica bij jou op school. Vele scholen gingen je al voor.

Voor studenten

Retorica in Athene

22-30 mei 2018

Een week lang word je ondergedompeld in klassieke teksten, doe je spreekoefeningen op prachtige locaties in Athene en denk je na over de grote vragen die ooit al gesteld zijn door Aristoteles, Thucydides en Paulus.

Shakespeare Studium Generale

februari - juni 2018

6 waanzinnige colleges over literatuur en filosofie aan de hand van drie werken van Shakespeare

Retorica in Rome

januari 2018

Een 2-weekse cursus retorica in hartje Rome. Onderwijs van de beste docenten. Een unieke samenwerking tussen Stichting Landmerk en het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome.