Zomerschool 'liefde in filosofie & literatuur'

Speciaal voor alumni van onze cursussen biedt Stichting Landmerk deze zomer een cursus aan. Midden in de bossen van Doorn krijg je vier dagen lang college en is er tijd voor ontspanning en gezelligheid in een inspirerende omgeving. 

Wanneer?

Vanaf donderdagochtend 18 juli t/m zondagmiddag 21 juli

Waar?

Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Voor wie?

In beginsel is deze cursus voor alumni van de cursussen van Landmerk. Als je graag mee wilt doen maar geen alumnus bent, neem dan contact op.

Wat?

Colleges literatuur en filosofie op basis van Plato’s prachtige dialoog Het Symposium en Shakespeare’s Romeo and Juliet. Verrijkende teksten in een prachtige omgeving en in goed gezelschap. Bovendien is er veel ruimte voor ontspanning, sport en tafelen.

Welke docenten?

Niko Schonebaum MA en Daniël van der Maas MA, beiden docenten en oprichters van Stichting Landmerk

Eigen bijdrage

EUR 395,- (inclusief drie overnachtingen in het hotel, alle maaltijden vanaf donderdagmiddag tot met zondagmiddag, en deelname aan alle colleges; exclusief eigen drankjes en hapjes tussendoor en ’s avonds, literatuur en vervoer).

Als de hoogte van de bijdrage een belemmering is voor deelname, dan kun je er ook voor kiezen om niet in Doorn te overnachten. In dat geval betaal je EUR 300,-. Je wordt dan elke ochtend om 10:00 uur verwacht en vertrekt op z’n vroegst na het diner.

Literatuur

  • Plato’s Symposium. In beginsel kan men ter voorbereiding elke vertaling gebruiken. De docent zal citeren uit de Nederlandse vertaling van X. de Win.

  • Shakespeare - Romeo and Juliet . We lezen het stuk in een Nederlandse vertaling van Gerrit Komrij.

Aanmelden

Aanmelden kan door je in te schrijven via onderstaand formulier.