Heb je ooit gedacht aan een programma waarin je ’s ochtends een personage van Shakespeare moet zijn en ’s middags Churchill? Heb je ooit gedroomd om les te krijgen midden in de City van Londen? heb je je ooit opgegeven voor een studiereis waarin literatuur, filosofie en retorica samenkomen?

Na de succesvolle edities van “Retorica in Rome” biedt Stichting Landmerk dit jaar een tweede scholierenreis aan genaamd “Speechen in Londen”. Tijdens deze intensieve en zeer leerzame reis maak je kennis met de literatuur van Shakespeare, de retorica van beroemde Britten en met enkele interessante mensen die in Londen leven en werken.

DOCENTEN 

De lessen worden gegeven door de docenten van Stichting Landmerk in samenwerking met een aantal gastsprekers die in Londen werken.

Jordi Wiersma MA LLM verzorgt al jaren onderwijs op het gebied van retorica, filosofie en literatuur. Naast Jordi geven ook Willianne Kempenaar en Roeland Spruyt college in deze cursus.

 
Jordi Wiersma MA LLM

Jordi Wiersma MA LLM

Willianne Kempenaar

Willianne Kempenaar

Roeland Spruyt

Roeland Spruyt

 

LesProgramma en lesLocatie

Het studiemateriaal bestaat uit het gezamenlijk lezen van twee toneelstukken van Shakespeare: Hamlet en Othello. In de middag doen de leerlingen speechoefeningen, waarbij ze in de schoenen zullen stappen van Britse historische figuren zoals Thomas More, Winston Churchill en een aantal moderne politici. Daarnaast hebben we ontmoetingen met Nederlanders die werken bij ING, Shell, NRC en de London School of Economics..

Dagelijks vinden ’s ochtends en ’s middags colleges plaats waarbij ook van de leerling een zeer actieve bijdrage verwacht wordt. 's Ochtends vinden de lessen plaats in het Thomas More Institute, 's middags vinden ze plaats op aansprekende locaties in het centrum van Londen zelf.

verblijf en Data

Je verblijft gedurende zes nachten in Netherhall House (link) of Palmer’s Lodge (link). Beide plekken zijn op loopafstand van het Thomas More Institute (link) waar de colleges plaatsvinden.

De cursus start op zondagavond 8 september 2019 en duurt tot zaterdagmorgen 14 september 2019.

 

heen- en terugreis

Je bent zelf verantwoordelijk voor je reis naar Londen. Je dient op 8 september 2019 om 18:00 uur (Britse tijd) aanwezig te zijn op de leslocatie. De uitcheck is zaterdag 14 september om 10.00 uur (Britse tijd).

DOELGROEP en ervaringen van anderen

De reis is bedoeld voor 16 gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw.

Hieronder een impressie van een vergelijkbare reis naar Rome.

EIGEN BIJDRAGE, EVENTUELE BEURS, VERZEKERINGEN

De eigen bijdrage voor deze reis bedraagt EUR 495,-. Dit bedrag is inclusief verblijf (6 nachten), 3 maaltijden per dag (vanaf zondagavond tot en met zaterdagochtend), openbaar vervoer (metro en bus) tijdens de week en de colleges. Deelnemers dienen hun eigen vervoer naar Londen te bekostigen, alsmede hun verplichte reis- en zorgverzekering. Deelnemers dienen ruim voor vertrek een bewijs van deze verzekeringen over te geven aan Stichting Landmerk. Indien dit niet gebeurd is, wordt de deelname geannuleerd.

Mocht de prijs een belemmering vormen, dan zijn er beurzen beschikbaar tot maximaal 2/3 van de prijs. Geef in dat geval in het aanmeldformulier aan dat je een aanmelding met beursaanvraag doet. Stuur samen met je ouders voor een beknopte toelichting en persoonlijk financieel plan, zodat duidelijk wordt dat je in aanmerking komt voor de beurs. Stuur deze toelichting naar contact@landmerk.nl.

AANMELDING EN SELECTIE

Vul het onderstaande formulier in. Zorg dat ook een aanbevelingsbrief (max. 300 woorden) gestuurd wordt naar Jordi Wiersma die te bereiken is via contact@landmerk.nl. Landmerk kan besluiten om een tweede selectieronde in te stellen, wanneer de selectiecommissie op basis van de ingezonden brieven niet tot een oordeel kon komen.

Deadline: 20 juni 2019, 18:00 uur.

Bij succesvolle afronding van de cursus (actieve deelname) ontvang je een certificaat van deze cursus. In overleg met jouw school kan deze cursus op je testimonium/diploma vermeld worden.