Denken als Einstein, spreken als Obama. Dit honoursprogramma slaat een brug tussen de wereld van de techniek en natuurwetenschap en de wereld van de retorica, politiek en communicatie.

In 7 middagen maak je kennis met de nieuwste technologische ontwikkelingen, ontdek je de kunst van het spreken en word je uitgedaagd om zelf speeches te geven over uitdagende onderwerpen uit de techniek en de natuurwetenschap.

De sessies worden gegeven door docenten van Stichting Landmerk in samenwerking met gastdocenten uit de wereld van de techniek en natuurwetenschap. De sessies vinden plaats op het Boswell-Bèta naast station Utrecht Centraal en op andere toonaangevende locaties zoals de Dreamhall van de TU Delft, het Erasmus Medisch Centrum  en de Nieuwe Poort in Amsterdam Zuid.

Docenten

Niko Schonebaum MA doceert retorica, literatuur en wetenschapsfilosofie voor Stichting Landmerk en het Erasmus University College. Hij heeft een levendige interesse in de natuurwetenschappen en heeft een deel van zijn studie theoretische natuurkunde aan de Universiteit Leiden gevolgd.

Hij wordt bijgestaan door verschillende gastdocenten met achtergronden in  neuroscience,  digitalisering, farmaceutische industrie, mechanical engineering en andere gebieden.

 
hoofddocent Niko Schonebaum MA

hoofddocent Niko Schonebaum MA

 

Doelgroep & certificaat

Er is ruimte voor 20 gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw.

Bij succesvolle afronding van de cursus (actieve deelname en minstens 5 colleges aanwezig) ontvang je een certificaat van dit honoursprogramma. In overleg met jouw school kan deze cursus op je testimonium/diploma vermeld worden.

Opzet & rooster

De opbouw van een middag bestaat uit drie onderdelen: (1) een theoretische sessie over een technisch of natuurwetenschappelijk onderwerp, (2) een sessie over retorica, de kunst van het spreken en (3) een speech-opdracht gerelateerd aan het thema van de middag. Houd rekening met 4-5 uur voorbereiding per week.

Ervaringen & reviews

Bekijk de ervaringen van leerlingen die je voorgingen bij andere honoursprogramma's van Stichting Landmerk.

Kosten

Het honoursprogramma kost in totaal € 375,-. Daarbij zit het cursusmateriaal inbegrepen.